Dintr-o silaba Sasu un Grup redus de Silabe: de! Tu) Canti. Atribut pronominal en ré: lundu-si Haina a plecat. Ex: Exerciţiile a Zece dintre elevi sunt corect rezolvate. Categoriile gramaticale ALE verbului sunt: Modul, timpul, persoana, numarul, diateza, conjugarea. Cojugarea I-a cuprinde verbele Care se termina la Infinitiv in a:a canta, a dansa, a Spala etc. Formate dintr-un singur sunet: o vocala (O! Sont forme accentuent si neaccentuate. INSA am ramas surprinsa! VEI Gasi acolo si restul lectiilor la limba romana si matematica DIN Programa de examen, ce te vor ajuta sa te pregatesti eficient pentru Evaluarea Nationala 2016! Vino PE ExamenulTau. Cineva chiar se gandeste la EDUCATIA copiilor DIN ziua de azi si chiar „Pune umarul“ la treaba, in incercarea de a-i invata, CEEA CE poate nu invata la Scoala! Complément CIRC de SCOP: El a muncit pentru ai SAI. Numeralul ordinal poate fi însoţit de articolul démonstrativ cel urmat de prepoziţia de, articol ce ISI schimbă forma după GEN, numar şi caz: cel de-Al treilea, CEA de-a doua. Citesc (UE). Complément CIRC de Loc: eu Locuiesc Langa acesta.

Pronumele este de mai multe feluri: pesonal, reflexiv, de intarire, posesiv, démonstrativ, nehotarat, interogativ, relativ, negativ. Numeralul ordinal întâi apare şi în forma: cel dintâi. Pentru rapotarea la o sută şi la o mie Sitiera structuri alcătuite DINT-un chiffre Cardinal propriu-ZIS şi sută, mie însoţite de prepoziţia la: trei la sută (3%), Douăzeci la mie (20‰). Verbele la aceste moduri sunt verbe Predicative, Formand singure un PREDICAT. Adjectivul posesiv are aceleasi forme ca si pronumele posesiv (insoteste un technologiques cu care se Acorda in Gen, Nr, si caz si devine ADJECTIV pronominal). Pronumele démonstrativ este partea de vorbire flexibila Care inlocuieste numele unui obiect indicand Apropierea sau departarea lui in spatiu ori in timp, identitatea sau diferenta fata de Alte obiecte. Aha! Adverbul este partea de vorbire neflexibila Care exprima caracteristicile unei Stari, isusiri ori actiuni au imprejurarile in care au Loc acestea. Este un cuvant ajutator si se analizeaza Impreuna cu partea de propozitie pe care o insoteste. Daca n-a venit la Scoala inseamna ca n-a fost anuntat. Pronumele deintarire este partea flexibila de vorbire Care insoteste un technologiques sau un Pronume cu scopul de a preciza obiectul determinat.

Atribut pronominal: reusita Alor nostri a bucurat toata Scoala. Prepozitia este Patea de vorbire neflexibila, fara functie sintactica, Care leaga intre ELE parti de propozitie. Complementul circonstanciel de Loc poate STA inaintea sau dupa Elementul Regent. De ce nu v-am descoperit mai repede? DIN doua sau mai multe consoane repetate: BRR! Mergeti (voi) en excursie. Pregateste-te DIN timp pentru examen si asigura-te ca intri la Liceul Dorit! Sont functia sinatctica de atribut adjectival, mai rar de subiect. Usor este exprimat prin adverbe de mod. De exemplu, complementul circonstanciel de mod usor DIN fraza données Determina un verbe la Modul indicativ: inveti. Cand pronumele nehotarat insoteste un technologiques cu care se Acorda in Gen, Nr, si caz devine ADJECTIV pronominal nehotarat, Cu functia sintactica de atribut adjectival.

Ex: în Şcoala noastră sunt elevi tot unul şi unul. Verbele auxiliare sau ajutatoare envoyé verbele Care ajuta la formarea modurilor si timpurilor compuse (parfait compus, viitor, viitor antérieur, conjonctiv Perfect, conditionnel optativ) si a diatezei pasive. Pronumele relativ se foloseste numai in fraza si este Element relationnelle intre Regenta si subordonata, pastrandu-si functia sintactica in propozitie.

Exemple de propozitii cu complement circumstantial de loc